Å samles for å spise sammen er godt når hverdagen er hektisk og ikke det er så mange åpne møteplasser. Aleksandra har tatt med seg en beboer og lager mat i dag. Hun vil gjerne lære å lage couscous av en mester. Dama bor på Shelter, men kan ikke delta på fellesmiddagene til vanlig. Hun har nemlig kveldsskole, men i sommer lagde hun couscous til oss, og nå vil vi gjerne lære å lage det selv. Derfor benytter vi muligheten når det er vinterferie.
Her kommer oppskriften hennes til 15 personer:
1 kg kyllinglår
Noe kyllingvinger
2 kg kyllingfilet
2 kg lys couscous
3 pk kikerter
1 kg gulrøtter
10 squash
1 hodekål
1 pastasaus
3 store løk
1 kg tomater
Buljong
Hvitløk
Pepper, grillkrydder, paprikakrydder, korianderpulver, spisskummen, ingefærpulver og gurkemeie (1 ts av hver)
Kyllingen skylles og løk og hvitløk kuttes og stekes i olje. Kyllingen, tomatsaus, litt vann, buljong og krydder kokes sammen i 30 minutter.
Kyllingen legges på stekebrett og stekes på 220 grader, mens grønnsakene kokes hver for seg i vann med litt tomatsaus og grillkrydder.
Kok opp vann i en gryte med dampsil til. Damp couscous i 30 minutter med olje, 1 ts salt og 1 liter vann og legg couscousen over i en stor bolle .
Hell 1 glass kaldt vann over couscousen og rør i den. Gjenta prosessen minst to ganger.
Jeg hadde vært og kjøpt inn ingrediensene på forhånd og hele middagen står ferdig etter 5 timer. Da er det god tid til en prat innimellom og jeg hører latter og høye stemmer i tillegg til at duften fyller hele Shelter. Dermed vet alle at i dag skal vi kose oss med internasjonal mat.
Å lage mat sammen har flere fordeler: