Arabisk kebab

19.11.2019

Skrevet av:

Monica Sjåvaag Kjosavik

​Arabisk kebab er en delikatesse! Noen torsdager, når vi samles til fellesmiddag, har vi fått en av beboerne til å lage maten. Denne gangen er det Fadi som griller kebab og serverer god arabisk mat.

Oppskriften til 20 personer får du her:

  • ca. 3 kilo lammekjøttdeig
  • 2–3 ts. salt
  • 2 stk. løk
  • 2–3 stk. tomat
  • 7 krydder (Arabisk krydder)
  • Paprikakrydder
  • Storbladet persille

Løk, tomat og persille finhakkes og blandes inn i kjøttdeigen. Krydder tilsettes og alt blandes.

Hvis grillspydene er laget av tre, legges de i vann i 30 minutter før de skal brukes. En mengde deig formes rundt grillspyd som vist i filmen under. Det er best å bruke kullgrill, da får man den autentiske smaken, men gassgrill fungerer også. Grillen smøres med olje før steking.

Snu grillspydene ofte og legg inni arabisk brød så de holder seg varme før servering.

Sammen med kebaben kan vi også grille tomat, løk eller andre grønnsaker du vil ha som tilbehør.

Hobbes/brød kan kjøpes på innvandrerbutikken eller større matvarebutikker. Der kjøper vi også ferdig hummus og tyrkisk yoghurt som vi blander med tahine, litt salt og sitrondråper til en dressing.

Salaten består av agurk, tomat, salathode og storbladet persille som kuttes og blandes og brukes som tilbehør.

Nå er vi klar for fellesmiddag og alle kommer sultne og forventningsfulle. Det er deilig å slippe å lage maten i en hektisk hverdag. Det setter vi pris på! Noen ganger er det mat fra hjemlandene til beboerne og andre ganger lager vi norsk mat.

​Foto: Thomas Naalbandian

ps: denne uka lager Fadi shwarma til hele sheltergjengen og jeg gleder meg stort!

Les om da Fadi lagde kebab på Danmarksturen.

No items found.